Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pendelbussen in Para hebben nieuwe routes

Pendelbussen in Para hebben nieuwe routes

13/03/2018 21:17 - Van onze redactie

De pendelbussen van het pilotproject 'Ordening openbaar vervoer Para'.

De pendelbussen van het pilotproject 'Ordening openbaar vervoer Para'. Foto: Burger Informatie Centrum Para  

PARAMARIBO - Maandag heeft de directeur van Transport en Communicatie, Joyce Blokland-Wijnstein, in aanwezigheid van de districtscommissarissen Armand Jurel van Para en Audrey Hankers van Wanica Noord-West het startsein gegeven voor het pilotproject 'Ordening openbaar vervoer Para'.

De pendelbussen rijden zeven dagen per week, van half 5 's ochtends tot half 10 's avonds. Passagiers in de zijwegen van het district en andere afgelegen gebieden worden vervoerd naar de J.F. Kennedy- of de Indira Gandhiweg, vanwaaruit zij via de vaste lijnbusroutes andere bestemmingen kunnen bereiken.

Deze pilot was volgens Blokland-Wijnstein reeds in 2014 gestart door toenmalig dc Jerry Miranda, maar er ontstonden conflicten met de chauffeurs van vaste lijnroutes, die vonden dat de pendelbussen hun passagiers afroomden.

Er is een enquête gehouden onder de bushouders, chauffeurs en passagiers om na te gaan welke voorstellen er zijn om een goed traject uit te zetten om te komen tot een ordening. De resultaten van de enquêtes zijn vervat in een beleidsdocument, dat nu gefaseerd wordt uitgevoerd. De bussen worden in het natraject voorzien van een vergunning.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina