Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minder telefoontjes voor blikschadebotsing

Minder telefoontjes bij politie voor blikschadebotsing

13/03/2018 15:20 - Merredith Bruce

Minder telefoontjes bij politie voor blikschadebotsing

 

PARAMARIBO - De politie heeft geconstateerd dat in tegenstelling tot de eerste dagen na de officiële invoering van de blikschaderegeling, nu minder personen bellen voor een aanrijding met blikschade. “Er zijn vooralsnog geen cijfers, maar dat het aantal is afgenomen staat wel vast”, zegt een medewerker van de afdeling Public Relations van de politie. De blikschaderegeling is op 1 maart ingegaan en houdt in dat de politie niet meer uitrijdt bij aanrijdingen indien de bestuurders van de voertuigen in staat zijn om hun voertuig zelf van de plek van het ongeval te verplaatsen.

Beide partijen moeten een formulier invullen en ondertekenen. De benadeelde moet daarmee naar de maatschappij waar de veroorzaker is verzekerd. Elke voertuigbestuurder moet zo een formulier bij zich hebben. Het mag bij de verzekeringsmaatschappijen of hun filialen en bij verzekeringsagenten worden opgehaald of via de websites van de maatschappijen worden gedownload.

Dat er minder personen bellen voor politie-assistentie bij blikschade en dat er een grote toeloop is voor de formulieren, hoeft volgens parlementariër Keshopersad Gangaram Panday nog niet te betekenen dat de nieuwe regeling voldoende bekend is bij de samenleving. Hij vindt het belangrijk dat er meer voorlichting komt, "niet alleen via het ministerie van Justitie en Politie, maar ook via de verzekeringsmaatschappijen". Gangaram Panday stelt verder voorlichtingsprogramma's voor via het NII en de politie.

De voormalige politie-inspecteur vindt de blikschaderegeling goed, omdat deze de druk op de politie enigszins verlicht, nu ze niet meer voor blikschade hoeft uit te rijden. De politicus stelt verder dat de regeling ook voor weggebruikers voordelen heeft. "Je krijgt dan geen onnodige filevorming meer." Gangaram Panday pleit wel voor de gefaseerde invoering van de regeling. Hij stelt voor dat de politie voorlopig zorgt voor begeleiding wanneer er sprake is van een aanrijding met blikschade. "Stuur desnoods de bikers erop af."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina