Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Klopjacht op vervalste busvergunningen

Klopjacht op vervalste busvergunningen

13/03/2018 05:05 - Naomi Hoever

Klopjacht naar vervalste busvergunningen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal intensieve controle uitvoeren naar de echtheid van beschikkingen en vergunningen die bushouders tonen. Dit zegt de directeur van het directoraat Transport, Joyce Blokland-Wijnstein. Aanleiding hiertoe is de recente aanhouding van een chauffeur die een beschikking heeft vervalst. Toen hij bij de afdeling Busdienst ging informeren naar zijn busvergunning, ontdekten medewerkers dat die reeds vervallen is.

De beschikking bleek zodanig bijgewerkt te zijn dat de indruk ontstond dat het document nog geldig is. De betreffende chauffeur bleek ook maanden ten onrechte brandstofsubsidie te hebben ontvangen, terwijl de bus niet heeft gereden. Blokland-Wijnstein spreekt van een fiks bedrag. Hij viel door de mand toen bleek dat de beschikking die uit 2017 dateert niet door Wijnstein is getekend, maar door voormalig directeur Thelma Douglas-Pinas. De bushouder is op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting, door de afdeling Fraude van de politie aangehouden.

Het ministerie zal nagaan of er nog meer bushouders met een vervalste vergunning rijden. "Wij zullen alles in het werk stellen om na te gaan of de vergunningen legaal zijn." De directeur kondigde in dit verband een totale herregistratie aan. Ook zegt ze dat er 75 beschikkingen vervallen zijn, omdat de betrokken bushouders hun vergunning niet hebben verlengd.

Het ministerie steekt volgens haar overigens de hand in eigen boezem. Ze zegt dat door onderbezetting deze situatie niet eerder is aangepakt. Bushouders rijden nog steeds met vergunningen die in 2009 zijn verstrekt voor de duur van drie jaar. Officieel moet zes maanden voordat de vergunning vervalt, een verlenging worden aangevraagd, maar dat hebben deze bushouders niet gedaan. "Deze bushouders mogen niet meer rijden. Als ze dat toch doen, wordt de vergunning in beslag genomen", waarschuwt de directeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina