Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bousaid waarschuwt voor uiteenspattende bubbel

Bousaid waarschuwt voor uiteenspattende bubbel

13/03/2018 07:28 - Wilfred Leeuwin

Bousaid waarschuwt voor uiteenspattende bubbel

 

PARAMARIBO - Het gebruik van een cryptocurrency heeft ook in Suriname het effect van een goudkoorts. Dit bleek uit de enorme belangstelling voor de lezing over de bitcoin-rage in Suriname, die de Kenniskring een week geleden organiseerde in het LallaRookh-gebouw. Steven Nurmohamed, businessconsultant in crypto finance, zegt dat de bitcoin de nieuwe toekomst is waar er geen ruimte is voor het normale bankwezen en voor bemoeienis door overheden.

De meningen lopen uiteen over het gebruik van de verschillende cryptomunten, waarvan er intussen 1.500 zijn. Zo denkt Gordon Stenshuijs heel anders over het gebruik en de toepassing van een cryptomunteenheid dan Nurmohamed. Stenshuijs, consultant van One Life Crypto Currency, is volledig voorstander van het reguleren van welke cryptocurrency dan ook.

Het wegdenken van overheden en het bankwezen is in de optiek van One Life niet mogelijk. Dat er een markt is voor het gebruik van cryptocurrency is een feit en er zijn ook wisselkantoren opgezet waar de tegenwaarde van opgespaarde of verkregen coins worden uitgekeerd. Hierover heeft Anthony Sporkslede van Mercury Investments een uitgebreide lezing gegeven.

Investeerder en kenner van financiële markten in de wereld, Erik Panneflek zegt samen met voorzitter Jim Bousaid van de Surinaamse Bankiersvereniging dat het allemaal om speculaties gaat. Zij hebben tijdens de lezing niet voldoende kunnen waarschuwen voor de vele speculatieve gevaren en het risico dat men loopt om geïnvesteerd geld kwijt te raken. "Het is een bubbel die snel uiteen zal spatten", zegt Bousaid.

Nurmohamed is er echter van overtuigd dat de kritiek vanuit de overheid en het bankwezen is omdat zij begrijpen dat de monopoliepositie voor het beheer, het bepalen en reguleren van andermans geld niet langer in hun handen ligt. Volgens hem zal het niet anders kunnen dan dat overheden er toe over gaan om cryptocurrency te accepteren en wetgeving aan te passen om het gebruik ervan te reguleren. Hij is naar Suriname gekomen om dit gedaan te krijgen. De komende weken zal hij met zijn team lezingen en workshops verzorgen over het gebruik van bitcoins.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina