Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘2020 belangrijkste verkiezingen'

‘2020 belangrijkste verkiezingen sinds onafhankelijkheid’

13/03/2018 09:54 - Ivan Cairo

‘2020 belangrijkste verkiezingen sinds onafhankelijkheid’

Foto: Palu.sr  

PARAMARIBO - Na de stembusgang in 2020 kan eindelijk een begin gemaakt worden met zaken die al direct na de onafhankelijkheid aangepakt hadden moeten worden. Dat zei Palu-voorzitter Jim Hok maandagavond tijdens een lezing ter gelegenheid van het 41-jarig bestaan van de partij. Hok liet kort de geschiedenis van de afgelopen 41 jaar de revue passeren, maar blikte ook vooruit. “De verkiezingen die er nu aankomen zullen geen gewone verkiezingen zijn. Het worden de belangrijkste sinds onze onafhankelijkheid”, aldus de partijleider.

Hij legde uit dat nu eindelijk het besef moet doorbreken dat Surinamers zelf het land dienen te ontwikkelen en dat de Surinamer op de eerste plaats staat. De dingen die gedaan hadden moeten worden direct na de onafhankelijkheid zijn niet gedaan. Hok: "Wij willen geen herkolonisatie, van niemand, geen Nederland, geen China, geen Frankrijk. Wij vinden dat Surinamers zelf richting moeten geven aan de ontwikkeling van dit land. Samenwerken kan met iedereen, maar wij moeten de richting aangeven." De voorzitter stelde dat in aanloop naar en na de komende verkiezingen Palu niet zal samenwerken met partijen die zich laten leiden door het buitenland.

Ook zal niet worden samengewerkt met partijen die niet bereid zijn corruptie aan te pakken, "al was het alleen maar omdat zij op die manier ook gevoelig zijn voor giften uit het buitenland om hier uitverkoop te houden". Hij hield de aanwezigen voor dat momenteel twee partijen zich opmaken om de grootste in het land te worden, of te blijven. Ook de vorming van een zogenaamd mammoetblok van die twee behoort volgens Hok tot de mogelijkheden, wat "geen gezonde zaak is". "Geen van de partijen die zich hiermee bezighouden heeft getoond zodanig beleid te kunnen voeren dat we het als Surinamers maar aan hen kunnen overlaten."

Indien het nodig blijkt zal Palu samen met anderen alles in het werk stellen om een politiek "middenblok" te vormen, "zodat de vorming van een regering niet mogelijk wordt zonder dat middenblok". Palu doet bij de komende verkiezingen alleen mee in Paramaribo, Commewijne, Saramacca, Wanica en Coronie. In Wanica zal de campagne geleid worden door onder- voorzitter Henk Ramnandanlal met ondersteuning van onder andere Reina Cirino. De coördinatoren voor de andere kiesdistricten worden op korte termijn aangewezen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina