Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ondersteuning jonge entrepreneurs nodig

Ondersteuning jonge entrepreneurs nodig

12/03/2018 00:04 - Van onze redactie

Sonia Noel (m) bij een stand op de derde Women in Business Fair in Georgetown, Guyana.

Sonia Noel (m) bij een stand op de derde Women in Business Fair in Georgetown, Guyana. Foto: Tascha Aveloo  

GEORGETOWN - “We moeten er alles aan doen, hier en overal in het Caribisch Gebied, om de mogelijkheden voor economische ontwikkeling van jonge entrepreneurs te steunen." Dat stelde de vertegenwoordiger van het Guyanese ministerie van Social Protection bij de opening van de derde Women in Business Fair in de hoofdstad Georgetown. Sprekers benadrukten bij de opening de noodzaak om jonge mensen met een interessant idee te helpen.

"Wij moeten hen helpen in hun groei en ontwikkeling zodat ze een groter podium krijgen voor hun product en kunnen netwerken. Dit moet vooral bij jonge vrouwen mogelijk gemaakt worden vrouwen om ze sterker te maken in hun potentie als entrepreneur." De Guyanese regering ziet dat men met de organisatie van zulke evenementen op het juiste pad is voor genderontwikkeling, zei minister Cathy Hughes van Public Telecommunications. "We erkennen wel dat er nog barrières zijn op cultureel en maatschappelijk gebied. Daarom moeten vrouwen trainingen krijgen die hen die extra stimulans geven om werk te vinden of zelf werk te creëren." 

Sonia Noel, één van de organisatoren van de beurs, vertelde dat er inderdaad uitdagingen zijn. "Ik geloof dat je een beetje gek moet zijn en enorm veel moed en durf moet hebben om dingen te doen waarvan mensen zeggen dat ze niet mogelijk zijn. Maar kijk naar ons, nu drie jaar verder, dan ben ik blij dat we hebben doorgezet. De meerwaarde die dit heeft gehad op het leven van deze vrouwen is onmeetbaar. Je hoort vaker 'het kan niet' maar dan geef je niet op en je belt weer en probeert weer. De mogelijkheden zijn ongelooflijk. De menselijke, sociale en maatschappelijke impact is enorm."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina