Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kaalplukcontract PL moet overloperij stoppen

Kaalplukcontract PL moet overloperij stoppen

12/03/2018 05:08

Kaalplukcontract PL moet overloperij stoppen

 

PARAMARIBO - Pertjajah Luhur (PL) komt bij de komende verkiezingen met een kaalplukcontract. Alle volksvertegenwoordigers van de partij, zoals parlementariërs, DR- en RR-leden, ministers en andere hoge functionarissen, zullen dit contract moeten tekenen voor de duur van vijf jaar. Hiermee wil PL de drugscriminaliteit, corruptie en overloperij indammen, meldt de politieke partij in een persbericht.

De partij wil het kaalplukcontract hanteren, nu de Terugroepwet is ingetrokken en het volk niet meer beschermd kan worden tegen overloperij. Met het kaalplukcontract wil de partij niet alleen het volk tegen dergelijke praktijken beschermen, maar ook het vertrouwen terugwinnen. "Sommige mensen hebben een trauma overgehouden aan de vele gevallen van overloperij. We horen nu al zoveel geluiden van mensen die niet meer naar de stembus willen gaan, omdat ze vinden dat ze toch verraden zullen worden door degenen op wie ze gaan stemmen. Dit willen we met het kaalplukcontract tegengaan", zegt Paul Somohardjo.

Juristen van PL leggen momenteel de laatste hand aan de fundamenten van het kaalplukcontract. Indien de ondersteuning van de meerderheid in het parlement kan worden verkregen, zou ook een wet kunnen worden ingediend. In Nederland is er sinds 2003 een kaalplukwet van toepassing, met als doel de criminaliteit te bestrijden. Voor de crimineel mag het niet meer lonend zijn om misdrijven te plegen. Deze kaalplukwet is van toepassing op misdrijven die vaak gepaard gaan met een groot financieel voordeel, waaronder fraude, omkoping, drugshandel, witwassen, wapenhandel en mensenhandel.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina