Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gajadien noemt ophef om beelden 'politieke aanval'

Geldtellende Gajadien noemt ophef om beelden 'politieke aanval'

12/03/2018 10:51 - Cheflin Paulus

Parlementariër Asiskumar Gajadien.

Parlementariër Asiskumar Gajadien. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Men kan van vandaag tot morgen filmen, het is geen probleem voor mij. Het is mijn geld dat ik aan het tellen was. Er is daar niets fout aan.” Zo reageerde parlementariër Asiskumar Gajadien op de commotie op sociale media na de verspreiding van videobeelden waarop te zien is hoe hij een grote som geld telt tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

De parlementariër maakt zich niet druk om de geruchten over de herkomst van het geld. "Ik telde het geld, omdat ik zaken moest regelen. Het is toch normaal om je geld te tellen. Ik kan mij niet voorstellen dat men dat soort zaken filmt en er een andere wending aan geeft. Dat is echt jammer. Het is mijn privé en als het naar buiten gebracht wordt om mensen een ander idee te geven, weet ik niet waar het uiteindelijk zal belanden als men doorgaat met dit soort gedrag."

Er zijn geruchten verspreid op Facebook dat hij geld zou hebben ontvangen van partijtoppers uit de oppositie om onrust te zaaien in de assemblee. De parlementariër zegt dat hij niet vreest om te zeggen dat de verspreiding van de beelden een politieke aanval is vanuit de coalitie. Hij verwijst ook naar volgens hem onnodige commotie na zijn uitspraken in de richting van president Bouterse tijdens een openbare vergadering vorige maand, dat die plaats zou moeten maken voor een ander staatshoofd als hij zich niet aan de regels kan houden.

"Ik ben niet bang, omdat ik mijn werk naar eer en geweten doe. Men is niet blij met wat er gezegd is toen, maar ik heb niemand beledigd. De coalitie had hierop kritiek en probeert zaken anders te laten lijken." Gajadien ergert zich er aan dat camera's van de overheid zijn gebruikt om de beelden te maken waarop te zien is hoe hij geld telt. Hij spreekt van "een zeer ernstig feit" dat medewerkers van het Kabinet van de President de beelden hebben vastgelegd en verspreid waardoor die op sociale media zijn beland.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina