Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Earth Hour niet op Onafhankelijkheidsplein

Earth Hour niet op Onafhankelijkheidsplein

12/03/2018 08:31 - Cheflin Paulus

Earth Hour niet op Onafhankelijkheidsplein

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Dit jaar wordt Earth Hour, het jaarlijkse wereldwijde evenement om aandacht te vestigen op de noodzaak van energiebesparing, niet gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Dit houdt verband met de renovatie van het plein, waarbij er geen opstallen geplaatst mogen worden. De campagne voor de bewustwording van energiebesparing gaat wel gewoon door, zegt Henna Draaibaar van The Back Lot. Maandag zal er op een persconferentie nader hierop worden ingegaan.

Draaibaar zegt dat de organisatie toestemming had om het evenement te organiseren op het oude vlaggenplein, vlakbij het Onafhankelijkheidsplein. "Wij willen echter het risico niet nemen uit vrees dat het evenement niet zal slagen. Het Onafhankelijkheidsplein staat centraal en dat zou veel beter zijn." Het hoogtepunt van de campagne is op 24 maart. Op die dag zal er wereldwijd op hetzelfde tijdstip stil gestaan worden bij klimaatverandering en behoud van de natuur. Het is de bedoeling dat dan landelijk van half negen tot en met half tien 's avonds bedrijfsleven en huishoudens het licht uitdoen.

Vorig jaar was er niet veel animo om hieraan mee te doen. In het kader van de campagne zal er twee weken op scholen, vooral op vos-niveau, aan drieduizend leerlingen voorlichting gegeven worden over klimaatverandering. Deze leerlingen zullen net als voorgaande jaren mogen helpen met de samenstelling van een film. Al twee jaar wordt de campagne in Suriname verfilmd voor opname in een groter videoproject van het Wereldnatuurfonds voor internet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina