Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boek 'Ademhalen' in Engels

Boek 'Ademhalen' in Engels

12/03/2018 20:38 - Audry Wajwakana

Het theaterstuk "Ademhalen' nu in boekvorm.

Het theaterstuk "Ademhalen' nu in boekvorm. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Heel zelden wordt een toneelstuk in boekvorm uitgegeven. De laatste keer dat dit in Suriname gebeurde, is zelfs niet te achterhalen. Maar volgens de Nederlandse literatuurwetenschapper Michiel van Kempen moet het na ruim dertig jaar zijn dat een Caribisch theaterstuk in druk uitkomt.

Deze maand is het precies een jaar geleden dat het theaterstuk 'Ademhalen', geschreven door Karin Lachmising en geregisseerd door Alida Neslo, diepe indruk heeft gemaakt op theaterbezoekers in Paramaribo en Nickerie. Wie het toneelstuk heeft gemist, kan het verhaal nu in boekvorm lezen.

Het boek is vrijdagavond gepresenteerd in het Institute for Graduate Studies & Research, bekend als het IGSR-gebouw, bij de Anton de Kom Universiteit. Auteur Lachmising belichtte tijdens een vraaggesprek met dramadocent Nederlands Jerry Dewnarain het technische aspect van de totstandkoming van het toneelstuk.

Schrijven is voor Lachmising een manier om onderwerpen naar voren te brengen waarover mensen niet willen praten of die zij erg ingewikkeld vinden. 'Ademhalen' wordt in het Engels vertaald en zal gepresenteerd worden bij een internationale conferentie, want het verhaal is ook herkenbaar voor de Caribische vrouw.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina