Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ’Bankencrisis in China dreigt’

’Bankencrisis in China dreigt’

12/03/2018 16:42

De aandelenbeurs in China.

De aandelenbeurs in China. Foto: Bloomberg  

PEKING - China loopt van alle landen het grootste risico op een bankencrisis. De Chinese schuld gemeten naar het bbp is de grens gepasseerd waarop storingen in het financiële systeem mogelijk zijn.

Dat concludeert de Bank for International Settlements in zijn kwartaalrapport over de sector. China heeft een dermate hoog schuldenniveau dat allereerst zijn banken in gevaar komen. Canada en Hongkong zitten met hun banken ook in de gevarenzone, aldus de BIS.

China en Hongkong hebben recent extra buffereisen gesteld, maar volgens de BIS zijn die nog onvoldoende om de eindconclusie af te zwakken. Het IMF waarschuwde in december al voor de "grote spanningen" in het financiële systeem van China. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina