Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OBS beëindigt actie

OBS beëindigt actie

11/03/2018 00:03 - Gilliamo Orban

OBS beëindigt actie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De actie van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is opgeschort. Dit is zaterdagavond tijdens de algemene ledenvergadering in Mata Gauri besloten. De OBS geeft de regering twee weken de tijd om alle financiële verplichtingen na te komen.

Ze hebben de achterstallige betaling over februari ontvangen plus de tariefverhoging van 25 procent over de eerste twee maanden dit jaar. "Dat was in eerste instantie onze wens, maar toen dat uitbleef, hebben we gezegd dat we de 40 procent verhoging willen zoals wij toen zijn overeengekomen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie", zegt de districtsvertegenwoordiger van de OBS tegen dWT.

Aanvankelijk was de OBS met het ministerie een verhoging van 40 procent overeengekomen. De regering was door geldgebrek niet in staat dit te betalen en heeft 25 procent aangeboden. De vervoerders willen nu ook de resterende 15 procent. De verhoging zou moeten terugwerken vanaf juni 2017. Hij voegt hieraan toe dat de overheid ermee moet ophouden de bus- en boothouders niet op tijd te betalen. "We moeten telkens bedelen om ons geld, terwijl wij onze diensten al hebben verleend."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina