Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medische Zending licht goudzoekers voor

Medische Zending geeft voorlichting aan goudzoekers

11/03/2018 06:57 - Van onze redactie

Medische Zending geeft voorlichting aan goudzoekers

 

PARAMARIBO - De Medische Zending (MZ) speelt in op het grote aantal goudzoekers en commerciële sekswerkers op de goudvelden. Speciaal voor hen worden vanaf eind van de maand op alle poliklinieken gezondheidszorgboxen geplaatst met onder meer voorbehoedsmiddelen.

MZ zegt dat de keuze niet zomaar is. "Het zijn kwetsbare groepen die niet graag naar een poli stappen. Ze hebben daarom drempelverlagende voorlichtingsactiviteiten nodig." Poliklinieken, die dichtbij een goudveld staan, krijgen prioriteit. "Maar waar er voldoende mogelijkheden bestaan zal de MZ er niet voor schromen tot helemaal in de goudmijnen te gaan om voorlichting te geven voor een gezonde levensstijl. Gezondheidszorgassistenten zijn daarvoor opgeleid." Het initiatief is gekomen van de concessiehouder die zijn werknemers gezond wil houden en daarvoor de MZ betrekt om als partner een rol te vervullen.

Op deze voorlichtingsactiviteit zal onder meer het gebruik van het condoom worden gedemonstreerd. MZ heeft als beleid de preventieve zorg van de kwetsbare groepen op de goudvelden ook ter hand te nemen, maar is afhankelijk van donaties van partners om dit werk uit te voeren. Daarom is de inbreng van de Amerikaanse ambassade met beide handen aangegrepen. De speciale gezondheidskits hebben vijfduizend US dollar gekost en zijn volledig gefinancierd door de diplomatieke post als onderdeel van het 'Pepfar'-project.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen