Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Gebrek aan samenwerking probleem rijstsector Nickerie’

‘Gebrek aan samenwerking probleem rijstsector Nickerie’

11/03/2018 20:21 - Van onze redactie

‘Gebrek aan samenwerking probleem rijstsector Nickerie’

Foto: Nickeriesuriname.com  

PARAMARIBO - Een gebrek aan samenwerking is volgens minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme het grootste probleem van de rijstsector in Nickerie. Dit zegt hij op basis van verschillende rapporten die door de jaren heen over de sector zijn geschreven, meldt Radio 10 in haar zondagse nieuwsuitzending.

Welzijn heeft zaterdag een ontmoeting gehad met de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), verwerkers en exporteurs in de vergaderruimte van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron). Belanghebbenden hebben tijdens deze ontmoeting hun problemen op tafel gelegd. De steeds toenemende kosten voor diensten van de douane en de keuring van hun product door LVV, zijn enkele van ze.

Hun concurrentiepositie zou ook in gevaar zijn door de trage afhandeling in de haven en door de onmogelijkheid om grote hoeveelheden rijst te laden vanwege de ondiepe Nickerierivier. Een productschap zou volgens de belanghebbenden een oplossing kunnen zijn. Ook minister Welzijn is van mening dat er een orgaan moet komen waarin alle stakeholders zitting hebben. Het idee voor zo'n orgaan oftewel productschap leeft al jaren, maar het is nog geen enkele regering gelukt om het van de grond te krijgen. Welzijn zegt zich wel hiervoor te willen inzetten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina