Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie landen willen Nations League organiseren

Drie landen willen eindronde Nations League organiseren

11/03/2018 05:13

Drie landen willen eindronde Nations League organiseren

 

NYON - De voetbalbonden van Italië, Polen en Portugal hebben zich bij de Europese voetbalunie UEFA gemeld voor de organisatie van het eindtoernooi van de eerste editie van de Nations League medio 2019.

De drie geïnteresseerde landen moeten voor 31 augustus hun plannen bij de UEFA indienen. In december van dit jaar wijst het hoofdbestuur van de UEFA de slotronde toe.Italië, Polen en Portugal zijn toevalligerwijs in groep A3 bij elkaar ingedeeld. Nederland zit in poule A1 van de Europese topdivisie, met Frankrijk en Duitsland.

De vier poulewinnaars uit de A-divisie, die uit twaalf landen bestaat, gaan naar de finaleronde in de zomer van 2019. De landen die als laatste eindigen, degraderen naar de B-divisie. De Nations League is een nieuw evenement voor Europese voetballanden, dat de vaak weinig aantrekkelijke oefeninterlands vervangt. Bij dit toernooi zijn tickets te verdienen voor het EK 2020. Daarnaast volgt ook nog het reguliere EK-kwalificatietoernooi. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina