Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Defensie weg uit voormalig Stafdorp Moengo

Defensie weg uit voormalig Stafdorp Moengo

11/03/2018 12:04 - Ivan Cairo

Minister Ronni Benschop van Defensie.

Minister Ronni Benschop van Defensie.  

PARAMARIBO - Het Stafdorp Moengo, dat enkele maanden geleden door Suralco aan de Staat is overgedragen, wordt niet langer bewaakt door militairen. Minister Ronni Benschop van Defensie heeft donderdag in het parlement gezegd dat hij de manschappen heeft teruggetrokken vanwege bepaalde ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan.

De bewindsman reageerde op een vraag van Abop-assembleelid Marinus Bee waarom het gebied niet wordt onderhouden. De percelen zijn overwoekerd en er dreigt gevaar voor omwonenden. Kinderen zouden recentelijk door bijen zijn aangevallen. Merkbaar geïrriteerd ging de Defensieminister in op de vragen van het assembleelid. "Het is niet meer in handen van ons, en zie daar wat er gebeurt. En er gaat nog meer gebeuren als we het zo laten. maar dat is mijn pakkie niet aan", zei de minister gepikeerd.

Op de vraag van NDP-fractieleider André Misiekaba wie de minister bedoelde met 'men', werd vanuit de regeringstafel aangegeven dat over deze kwestie schriftelijk verslag zal worden gedaan aan De Nationale Assemblee. Bee vroeg wie nu verantwoordelijk is voor het schoonmaken en wiedvrij houden van het gebied. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde vast dat aangezien de verantwoordelijkheid voor het gebied niet meer bij Defensie is. Ze hield de regering vervolgens voor dat het college uitkijkt naar schriftelijke rapportage over de gang van zaken omtrent het stafdorp.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina