Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wens bewoners Mangolaan in vervulling

Langgekoesterde wens bewoners Mangolaan in vervulling

10/03/2018 00:02 - Jason Pinas

Medewerkers van Dalian maken zich op om de eerste buis in de grond te stoppen als begin van de langverwachte asfaltering van de Mangolaan. De verbindingsweg, die  deels betegeld was, verkeert al jaren in deplorabele staat.

Medewerkers van Dalian maken zich op om de eerste buis in de grond te stoppen als begin van de langverwachte asfaltering van de Mangolaan. De verbindingsweg, die deels betegeld was, verkeert al jaren in deplorabele staat. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Voor de bewoners van de Mangolaan, omgeving Cultuurtuin, ging vrijdag een langgekoesterde wens in vervulling met het startsein voor de asfaltering en aanvullende voorzieningen. Dat bleek duidelijk uit reacties van mensen die hierbij aanwezig waren. De straat, een bekende verbindingsweg, verkeert al jaren in zeer slechte staat en loopt al bij een klein regenbuitje onder water.

Dit probleem moet binnen ongeveer zes maanden tot het verleden behoren, want dan moet de Mangolaan helemaal vernieuwd zijn. Het project, onderdeel van Dalian 4, kost enkele miljoenen US dollar volgens minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Aan de asfaltering is een lange voorbereiding voorafgegaan, stelde Yves Blufpand van Sunecon, het bedrijf dat belast is met de directievoering bij de werkzaamheden. Het gaat immers om een complete reconstructie en vervanging van de riolering. Ook komt er een voetpad aan één zijde van de weg.

NDP-parlementariër Melvin Bouva is regelmatig aangesproken op de slechte staat van de Mangolaan. "We zijn blij dat we samen dit punt hebben bereikt omdat a koskosi san wi kisi was niet mals", zei hij. "Maar niet alles kan even snel gerealiseerd worden." Volgens minister Miranda komt alles op zijn tijd. Hij legde uit dat het ontwerp van de weg veel tijd heeft gekost en verzekerde de buurtbewoners dat de weg zeker binnen de afgesproken periode wordt voltooid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina