Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Moederhart wil door dans vrouw belichten

Stichting Moederhart wil door dans vrouw belichten

10/03/2018 07:32 - Beta Debidien

Voorzitter Nandenie Dinai van Het Moederhart vertelt over de activiteiten die haar organisatie zaterdag zal organiseren in de schouwburg van CCN.

Voorzitter Nandenie Dinai van Het Moederhart vertelt over de activiteiten die haar organisatie zaterdag zal organiseren in de schouwburg van CCN. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Stichting Het Moederhart en dansschool Shankaraya organiseren zaterdag rond Internationale Vrouwendag een culturele avond met als thema ‘himmat’, ofwel kracht. In het Cultureel Centrum Nickerie (CCN) wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, met vrouwen in de hoofdrol.

Op het podium staan naast kinderen van het tehuis Open Poort en een muziekgroep van vrouwen ook een marrongroep en een inheemse groep, zegt Nandenie Dinal, voorzitter van Het Moederhart. Verder tonen de leerlingen van dansschool Shankaraya hun kunnen.

In Nieuw-Nickerie en Groot Henar verzorgt dansdocente Kavita Ramphal sinds drie jaar lessen in de Zuid-Indiase tempeldans Bharata Natyam en in moderne dans gebaseerd op bekende Bollywoodfilms. "Ik ben blij dat mijn studenten de kans krijgen hun kunnen te tonen aan de gemeenschap middels expressie, beweging en al het andere dat ze geleerd hebben."

Op het podium is ook plaats ingeruimd voor schrijfster Karin Lachmising die een gedicht zal voordragen. De activiteiten in CCN moeten vrouwen bewuster maken van hun plek in de samenleving. Lachmising: "Een plek krijg je niet, maar als vrouw moet je die nemen, vandaar dat het enorm van belang is om haar daarvan bewust te maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina