Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nazir trekt zich terug uit damkampioenschap

Semikampioen2017 Nazir laat damtitelstrijd schieten

10/03/2018 16:39 - Guillano Bruce

Semikampioen 2017 Nazir laat finale damkampioenschap schieten

Moentazali Nazir heeft zich wegens persoonlijke redenen teruggetrokken uit de damfinale. Foto: SDB  

PARAMARIBO - De slotfase van het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) gaat zondagmorgen elf uur in de zaal van het Imamdi Sportcomplex van start zonder Moentazali Nazir. De semikampioen van vorig jaar heeft zich vanwege privéredenen teruggetrokken uit de finale. Nazir behoorde tot één van de kanshebbers voor de eindstrijd.

In 2017 werd hij de revelatie van het SKD door koploper Gerson Bendt tot op het laatste moment nog in de nek te hijgen. Nazir kwam uiteindelijk een punt tekort om Bendt van het kampioenschap af te houden. Maar hij was wel één van de dammers die met een wildcard zou deelnemen aan de finale van dit jaar. Titelverdediger Bendt en zevenvoudig kampioen Guno Burleson die vorig jaar derde eindigde hoefden eveneens niet deel te nemen aan de voorronde die een week geleden ten einde kwam. John Sadiek kreeg ook een uitnodiging voor de eindstrijd, maar de recordkampioen, van beroep kinderarts, meldde zich eerder af vanwege drukke werkzaamheden.

De plekken van Nazir en Sadiek worden ingenomen door respectievelijk Rinaldo Kemnaad en John Schmeltz die in de voorronde nog net buiten de boot vielen. Ook voorrondekampioen Alfaisie, Niaaz Salarbaks, Edson Amoekonie, kampioen 2013 Arief Salarbaks, kampioen 2015 Rodney Lion, Glen Dumfries, Waldi Anches en Arwien Bhagwandas die zich uit de voorronde wisten te kwalificeren doen mee aan de eindstrijd. De twaalf dammers bekampen elkaar in elf speelrondes. Clubgenoten ontmoeten elkaar in de eerste helft van het toernooi. De finale is op 25 maart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen