Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OKB-voorzitter als waarnemer naar Grenada

OKB-voorzitter als verkiezingswaarnemer naar Grenada

10/03/2018 05:17 - Ivan Cairo

OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos zit in een waarnemingscommissie van de Caricom die de verkiezingen in Grenada moet volgen.

OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos zit in een waarnemingscommissie van de Caricom die de verkiezingen in Grenada moet volgen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) gaat als waarnemer naar Grenada om daar in Caricom-verband de verkiezingen te volgen. De waarnemersmissie wordt geleid door Paulin Welsh, directeur Juridische Zaken, Onderzoek en Ontwikkeling van het kiesbureau van Jamaica. De andere vertegenwoordigers komen uit de Bahama’s, Barbados, Guyana, Jamaica, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago.

De missie zal worden ondersteund door twee personeelsleden van het Caricomsecretariaat. De verkiezingen worden op 13 maart gehouden. Het Caricom-team begint zaterdag met de werkzaamheden. Van Dijk-Silos ziet de waarneming op Grenada als een welkome oefening in aanloop naar de verkiezingen van 2020 in Suriname. "Want ik ben er bijna twee en een half jaar uit geweest. En het werk is precies wat OKB ook doet bij de verkiezingen in Suriname", zegt ze tegen de redactie.

De afgelopen jaren heeft Van Dijk-Silos bij diverse verkiezingen in Caricom-landen en andere landen in de Amerika's gefungeerd als verkiezingswaarnemer. In de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) heeft ze ook haar sporen verdiend, door enige tijd de Unasur-verkiezingsraad heeft geleid die ze heeft helpen opzetten. Caricom hecht belang aan goed bestuur en volgt daarom nauwgezet het proces en de procedures van verkiezingen in Caricom-lidstaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina