Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe directeur en rvc bij SLM

Nieuwe directeur en rvc bij SLM

10/03/2018 10:26 - Wilfred Leeuwin

Nieuwe directeur en rvc bij SLM

 

PARAMARIBO - Directeur Danny van Ommeren van de Nederlandse vestiging van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) wordt mogelijk de nieuwe directeur van de moedermaatschappij in Suriname. Hoewel er meer namen genoemd worden, schijnt hij de beste papieren te hebben om Robbi Lachmising die per begin april (gedwongen) opstapt, op te volgen.

De redactie verneemt dat naar alle waarschijnlijkheid ook de positie van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie in het geding is vanwege de recente verwikkelingen bij het luchtvaartbedrijf. Ook de raad van commissarissen (rvc) wordt vervangen. President-commissaris Ranu Mathura, een luchtvaartjurist, moet plaatsmaken voor Jerry Rosheuvel met als tweede man Mahinder Gopi, ex-onderminister en voormalig secretaris van president Desi Bouterse.

Sergio Akiemboto zou worden gehandhaafd in de raad, maar houdt de eer aan zichzelf en bedankt. Hij zou ontevreden zijn over de manier waarop Lachmising aan de kant is gezet en over de leden van de nieuwe raad. Ook de overige leden van de raad worden ontheven. Intussen is onder leiding van hoofdinspecteur Rudy Steinberg een officieel politieonderzoek gaande naar het uitlekken van stukken naar de Ware Tijd. Er zijn zijn al enkele topambtenaren en medewerkers verhoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina