Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Muur om Eiffeltoren tegen terreur’

'Glazen muur om Eiffeltoren tegen terreur’

10/03/2018 18:44

'Muur om Eiffeltoren tegen terreur’

Foto: AP / Francois Mori  

PARIJS - Rond de Eiffeltoren in Parijs komt een glazen wand. Die moet terreurdaden voorkomen. De wand wordt 3,24 meter hoog en 6,5 centimeter dik. In de kogelvrije glazen muur komen in- en uitgangen die worden afgesloten door metalen roosters, in de stijl van de beroemde toren zelf. Ook komen er wachthuisjes.

De maatregel is onder andere nodig omdat sinds de aanslagen in de stad in 2015 de bezoekersaantallen bij de Eiffeltoren zijn afgenomen. Bij die zelfmoordaanslagen vielen er op 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis circa 130 doden en 350 gewonden. De muur moet op 14 juli af zijn. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina