Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Noersalim participeert in voorleesdag

Minister Noersalim participeert in voorleesdag

10/03/2018 13:09

Minister Mike Noersalim tijdens de interactieve sessie met leerlingen van de zesde klas van de H.P.G. Latourschool.

Minister Mike Noersalim tijdens de interactieve sessie met leerlingen van de zesde klas van de H.P.G. Latourschool. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag geparticipeerd in de nationale Voorlees- en Vertelweek. Hij was te gast bij de leerlingen van de zesde klas van de H.P.G. Latourschool en heeft voorgelezen uit het boek 'De Hemelbrug' van Gerrit Barron. Het was een interactieve vertelsessie waarbij de leerlingen vragen hebben beantwoord.

De nationale Voorlees-en Vertelweek is in het jaar 2000 uitgeroepen om de taalontwikkeling te bevorderen en het Surinaamse kinderboek te promoten. Noersalim heeft eerst een kennismakings- en introductieronde gehouden met de leerlingen. Ook heeft hij verteld hoe de regering in elkaar zit en wat zijn taken zijn als minister.

De bewindsman heeft ook het belang van lezen benadrukt. In zijn scholierenperiode heeft hij geen gebruik kunnen maken van de moderne technologie, maar door te lezen heeft hij heel veel geleerd. Hij heeft de leerlingen over zijn favoriete boekenserie uit zijn jeugd verteld: Arendsoog.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina