Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Black Panther breekt records

Black Panther breekt records

10/03/2018 21:51

Chadwick Boseman (links) en Michael B. Jordan in 'Black Panther'.

Chadwick Boseman (links) en Michael B. Jordan in 'Black Panther'. Foto: Quartz Media  

LOS ANGELES - Black Panther heeft sinds zaterdag wereldwijd een miljard US dollar opgebracht. De film is de 33ste titel ooit die de miljardgrens is gepasseerd, meldt Variety. Black Panther deed dat slechts in 26 dagen.

De actiefilm van Marvel met een donkere held in de hoofdrol zette de afgelopen weken meerdere records neer. Zo werd Black Panther de best presterende actieheldenfilm ooit. Black Panther is al de vijfde Marvel-titel die meer dan een miljard US dollar oplevert. Eerdere Marvel-kaskrakers waren The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 en Captain America: Civil War.

De film vertelt over T'Challa (gespeeld door Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen. De superheldenfilm is gemaakt door regisseur Ryan Coogler. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina