Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump accepteert uitnodiging Kim Jong-Un

Trump accepteert uitnodiging Kim Jong-Un

09/03/2018 15:26

Een soldaat volgt het nieuws.

Een soldaat volgt het nieuws. Foto: AFP  

WASHINGTON - President Trump heeft een uitnodiging geaccepteerd van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un voor topoverleg. De ontmoeting, die in mei moet plaatsvinden, wordt de eerste tussen een Amerikaanse president en de leider van Noord-Korea. Seoul heeft enthousiast gereageerd. Als de top tot een doorbraak leidt, kan het Trumps grootste buitenlandse succes worden.

Het overleg moet gaan over de toekomst van Noord-Korea's omstreden nucleaire programma en de rakettesten van Pyongyang. Het is nog onduidelijk waar de top zal plaatsvinden. Volgens de Zuid-Koreaanse nationale veiligheidsadviseur Chung Eui-yong, die donderdag Trump sprak, heeft Kim toegezegd om afstand te doen van zijn kernwapens als onderdeel van een akkoord met de VS.

Chung bracht Trump op de hoogte van het gesprek dat hij maandag in Pyongyang had, als leider van een zware Zuid-Koreaanse delegatie, met de Noord-Koreaanse leider. Nadat de veiligheidsadviseur Trump op de hoogte had gesteld van Kims uitnodiging voor een gesprek, zei de president op Twitter 'dat een ontmoeting wordt voorbereid'. VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina