Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misiekaba wil duidelijkheid over duikboot en KPS

Misiekaba wil duidelijkheid over duikboot en KPS

09/03/2018 13:02 - Ivan Cairo

NDP-fractieleider André Misiekaba vroeg donderdag in het parlement duidelijkheid over enkele brandende vraagstukken.

NDP-fractieleider André Misiekaba vroeg donderdag in het parlement duidelijkheid over enkele brandende vraagstukken. Foto: dWT  

PARAMARIBO - André Misiekaba, fractieleider van de NDP, wenst van de regering en het Korps Politie Suriname duidelijkheid over de in Saramacca ontdekte semi-duikboot en andere zaken die de samenleving al enkele dagen bezighouden. Hij kreeg daarbij ondersteuning van oppositielid Asiskumar Gajadien, die er evenals Misiekaba op wees dat de autoriteiten oorverdovend stil zijn over de duikboot-kwestie. Bij het agendapunt ‘Rondvraag’ donderdag tijdens de openbare vergadering van het parlement, zei de NDP-fractieleider dat onlangs ernstige zaken over de politie in het college zijn aangevoerd zonder dat de regering daar afdoende op heeft gereageerd.

VHP-fractielid Krishnakoemarie Mathoera merkte op dat vanwege de financiële problemen bij de overheid het KPS onvoldoende middelen krijgt om te werken. Om toch te kunnen beschikken over zaken zoals papier en inktcartridges voor printers gaan sommige politieposten op de bedeltoer; zij krijgen donaties van personen met een criminele achtergrond. Misiekaba merkte op dat de afgelopen dagen "de leiding van het Korps Politie Suriname op systematische wijze in een kwaad daglicht is gebracht door bepaalde delen van de oppositie". Oppositielid Chandrikapersad Santokhi zei zondag in het programma 'Welingelichte kringen' op Radio ABC  dat de KPS-leiding niet integer is.

In de kwestie over de duikboot doen, aldus Misiekaba, geluiden de ronde over mogelijke betrokkenheid van bepaalde personen en worden beschuldigingen geuit tegen bepaalde autoriteiten. De NDP'er vindt het erg dat de regering zich over deze zaken in stilte hult. Als de aantijgingen niet waar zijn, moet de regering deze weerspreken zodat ze niet blijven hangen in de samenleving, vindt hij. "Waar is de president? Waar is de vicepresident? Waar is de minister van Justitie? Waar is het KPS om te zeggen dat het nonsens is en dat het niet waar is?" vroeg Misiekaba.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina