Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Luchtbrug Venezuela ABC-eilanden dicht

Luchtbrug Venezuela ABC-eilanden nu ook dicht

09/03/2018 22:43

Luchtbrug Venezuela ABC-eilanden nu ook dicht

 

ORANJESTAD - De Venezolaanse regering heeft donderdagavond besloten om de grenzen met Aruba, Bonaire en Curaçao hermetischer af te sluiten. Daardoor konden de enige en laatste commerciële vluchten van Aruba Airlines en Albatros Airlines naar Venezuela vrijdag niet vertrekken.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro besloot al op 5 januari het commerciële verkeer met de ABC-eilanden stop te zetten wegens 'de smokkel van goederen uit het land door maffia op de eilanden'. Toch vloog Albatros Airlines en Aruba Airlines nog wel vanaf Aruba naar Venezuela. Ook leek in januari, na topoverleg met Venezuela, de blokkade zich te versoepelen. Maar niets blijkt sinds donderdagavond minder waar te zijn.

Tientallen passagiers zagen met de opheffing van de laatste vluchten vanaf Aruba naar Venezuela hun reis terug naar huis, familie of vrienden in het water vallen. Het is niet duidelijk hoe lang de boycot van Venezuela op de ABC-eilanden gaat duren. Eerder spraken Nederland, Curaçao en Aruba de hoop uit om tot een gezamenlijke oplossing met Venezuela voor de bestrijding van smokkel. Maar een echte oplossing lijkt er nog niet te liggen. Caribisch Netwerk

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina