Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Louis Vismale ‘vrouwvriendelijke man’

Louis Vismale ‘vrouwvriendelijke man’

09/03/2018 05:05 - Merredith Bruce

Louis Vismale (uiterst links) hier op een archieffoto tijdens een van de vele donatie-acties van Stichting 1 voor 12.-.

Louis Vismale (uiterst links) hier op een archieffoto tijdens een van de vele donatie-acties van Stichting 1 voor 12.-. Foto: 1 voor 12  

PARAMARIBO - Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, is donderdag in verband met de Internationale Dag van de Vrouw gehuldigd voor het werk van zijn organisatie op sociaal-maatschappelijk gebied. Het initiatief komt van de vrouwenorganisatie Purple Movement. Volgens voorzitter Hariëtte Bholasingh-Helstone helpt de stichting veel sociaal zwakke vrouwen.

"Hij is een vrouwvriendelijke man." Met deze woorden riep zij Vismale op het podium van de Congreshal voor de huldiging. De NDP-gerelateerde organisatie had daar een evenement over en voor vrouwelijke ondernemers. Voor Vismale was dit een "emotioneel moment". Tachtig procent van de cliënten van zijn hulporganisatie is vrouw. Veel hulpvragen komen voort uit huisvestingsproblemen.

"Het doet goed om gehuldigd te worden", zei de voorzitter van 1 voor 12. Hij stelt de huldiging op prijs, maar spreekt ook van een signaal dat er gestructureerd beleid moet komen voor deze groep. De benaming 'vrouwvriendelijke man' heeft ook te maken met zijn plannen voor het opzetten van een opvanghuis voor vrouwelijke seniorenburgers, waar uitsluitend vrouwelijk personeel zal werken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina