Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement is stagnaties onderwijs beu

Jeugdparlement is stagnaties onderwijs beu

09/03/2018 00:03 - Merredith Bruce

Jeugdparlement beu van stagnaties onderwijs

 

PARAMARIBO - “We vinden het onvoorstelbaar dat onderwijs in een land zoveel belemmeringen kent.” Dit is de reactie vanuit de leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) in een verklaring over de invloed van de landelijke staking van bus- en boothouders op scholieren die voor het transport van hen afhankelijk zijn.

Donderdag lag de dienstverlening voor de vierde dag stil. De vervoerders eisen een tariefsverhoging van de overheid en willen een vlotte maandelijkse betaling. Er was een voorlopige tariefsverhoging van 25 procent met hen afgesproken die eind februari had moeten ingaan, maar dat is niet gebeurd. "De regering kan zich weer niet aan haar woord houden en de leerlingen die hieraan geen schuld hebben worden de dupe", schrijft het jeugdparlement.

Vooral scholieren uit de districten en het binnenland die met de schoolbus of boot worden vervoerd, hebben hieronder te lijden. Het NJP stelt dat het de taak van welke regering dan ook is om alle jongeren zo goed mogelijk te begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Het constateert echter dat de regelmatige stagnatie en onrust in het onderwijsveld invloed hebben op de ontwikkeling van de schoolgaanden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina