Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hut in Maho vermoedelijk in brand gestoken

Hut in Maho vermoedelijk in brand gestoken

09/03/2018 07:20 - Gilliamo Orban

Bewoners van Maho kijken verslagen naar wat nog over is van de verbrande hut.

Bewoners van Maho kijken verslagen naar wat nog over is van de verbrande hut. Foto: dWT  

PARAMARIBO - In het inheemse dorp Maho in Saramacca is dinsdagmiddag vermoedelijk een pinahut in vlammen opgegaan. De hut behoorde toe aan hoofdbasya Claudia Kabenda. Zij vermoedt dat mensen rondom grootgrondbezitter Mohamed Abdoelrahman de brand hebben gesticht.

Een graafmachine van de ondernemer ter waarde van 50.000 euro is vorige week woensdag hoogstwaarschijnlijk in brand gestoken; Abdoelrahman verdenkt bewoners van Maho hiervan. Partijen leven namelijk al jaren op gespannen voet. De ondernemer verkavelt grond waarop hij naar zijn zeggen een eigendomstitel heeft, maar het gebied wordt geclaimd door bewoners van Maho. "Ik vind het erg wat met mijn hut is gebeurd, terwijl ik niets weet van de brand van de graafmachine", zegt Kabenda.

Zij is niet elke dag in het dorp, omdat ze in Paramaribo werkt. Toen ze woensdag haar klacht wilde indienen bij de politie van Groningen, zei die dat Abdoelrahman de brand al had gemeld. Werknemers van hem hadden twee mannen op een bromfiets gezien in de buurt van de hut. Kort nadat ze waren weggereden was er rookontwikkeling. "Hij heeft aan de politie gezegd dat hij alvast melding maakt van de brand, omdat de bewoners van Maho straks niet moeten denken dat hij erachter zit. Ik heb het gevoel dat hij ons gewoon zand in de ogen wil strooien", zegt Kabenda.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina