Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Canadese artsen willen geen loonsverhoging

Canadese artsen in protest tegen eigen loonsverhoging

09/03/2018 03:41

Doktoren in protest tegen eigen loonsverhoging

 

QUEBEC - Het is een actie die we alleen maar kunnen omschrijven als ‘typisch Canadees’. Honderden artsen in dat land zijn namelijk een petitie gestart om hun eigen loonsverhoging tegen te houden.

Artsen in Quebec, een Franstalige provincie van het land, vinden dat ze al te veel verdienen, schrijft The Washington Post. Meer dan zevenhonderd medici hebben de petitie getekend. Op de website waar de oproep is geplaatst schrijft Médecins Québécois Pour le Régime (MQRP): "Wij, dokters uit Quebec, geloven in een sterk publiek systeem en zijn tegen de salarisverhogingen die zijn onderhandeld door de medische bond."

De reden voor de weigering van de loonsverhoging is dat ze het niet eerlijk vinden voor anderen in hun beroepsgroep. Zo zouden zusters en ander ondersteunend personeel in het ziekenhuis helemaal niet zoveel betaald krijgen. Ook hebben patiënten niet altijd toegang tot de zorg die ze nodig hebben, omdat er de laatste jaren flink bezuinigd is. De artsen vinden het daarom kwalijk als zij meer geld zouden krijgen, zonder dat deze problemen eerst worden aangepakt. Metronieuws.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina