Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Dit heeft mij psychisch getroffen’

‘Dit heeft mij psychisch getroffen’

09/03/2018 08:49 - Merredith Bruce

‘Dit heeft mij psychisch getroffen’

 

PARAMARIBO - “Dit is een ernstige inbreuk op mijn persoonlijkheid en mijn principes”, zegt Marcia Hoogvliets op geprikkelde toon. Collega’s maakten haar onlangs erop attent dat een foto van haar waarmee de indruk werd gewekt dat ze verdachte was van oplichting en verduistering, via WhatsApp circuleerde.

Naderhand bleek het om een onsmakelijke grap te gaan waarbij de Facebook-profielfoto van Hoogvliets is gekoppeld aan een politiebericht over de aanhouding van ene Marcia H. Zij is opgepakt omdat ze personen zou hebben opgelicht door zich voor te doen als werkster binnen de thuiszorg. Na ontvangen te hebben verdween ze zonder te hebben gewerkt. Het toeval wil dat de twee vrouwen niet alleen dezelfde initialen hebben, maar dat Hoogvliets vroeger ook heeft gewerkt in de thuiszorg.

"Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat iemand zich die bevoegdheid aanmeet om zoiets te doen, want de politie heeft noch de foto, noch de exacte naam van de verdachte in het politiebericht geplaatst." De gedupeerde vrouw heeft getracht om aangifte te doen wegens smaad en laster, maar kreeg van de agent van het desbetreffende bureau te horen dat de politie zich niet met Facebook bezighoudt. "Aan mij is gezegd om een brief te richten naar het Openbaar Ministerie met het verzoek een onderzoek in te stellen naar degene die het bericht heeft verspreid. De agent zei er wel bij dat het geen garantie is dat het iets zal opleveren." 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina