Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boek Kroeshaar 15 jaar

Boek Kroeshaar bestaat 15 jaar

09/03/2018 17:27 - Van onze redactie

Boek Kroeshaar bestaat 15 jaar

 

PARAMARIBO - Vijftien jaar geleden ontstond het fenomeen Kroeshaar; op 9 maart 2003 verscheen het gelijknamige boek van schrijfster Mireille Liong bij de Nederlandse uitgeverij Conserve. Zij lanceerde ook een website. In april 2017 verscheen de heruitgave van haar boek.

"Ik ben heel dankbaar. Dankzij het boek is kroeshaar nu veel meer geaccepteerd en heeft Kroeshaar.com geschiedenis kunnen schrijven, niet alleen als eerste Nederlandse haar- en beauty-website, maar ook op het gebied van e-commerce en social media", vertelt Mireille Liong aan dWT.

Het jubileum wordt in oktober samen gevierd met het tienjarig bestaan van de online competitie America's Next Natural Model. Daarnaast heeft Liong plannen om gratis kroeshaarproducten uit de nieuwe marktplaats WhatNaturalsLove.com weg te geven via Facebook Live.

De maatschappelijke veranderingen die het boek 'Kroeshaar, wat je moet weten en meer' en de bijbehorende website teweeggebracht hebben, zijn volgens Liong na vijftien jaar duidelijk zichtbaar. Waar je vroeger nauwelijks Afro's, krullen en vlechten zag, zijn deze kapsels nu in alle lengtes, kleuren en geuren te aanschouwen in het straatbeeld. Ook is het aanbod aan haarverzorgingsproducten diverser geworden. Met haar eigen merk Going Natural draagt de schrijfster ook een steentje bij.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina