Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds in thriller langs Yelyco 1

Yellow Birds in thriller langs Yelyco 1

08/03/2018 05:11 - John Zaalman

Yellow Birds-aanvalster Whitley Nibte (2) en Janine Tevreden van Yelyco 1 in een duel bij het net om de bal.

Yellow Birds-aanvalster Whitley Nibte (2) en Janine Tevreden van Yelyco 1 in een duel bij het net om de bal. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft veel energie in moeten stoppen om Yelyco 1 van zich af te zetten. In de vrouwenhoofdklasse werd de volleybaltopper woensdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal een vijfsets-thriller: 25-21, 25-19, 15-25, 15-25, 15-13. De zege had beide kanten kunnen opgaan in deze wedstrijd in de vrouwenhoofdklasse.

Arbiter Kim Sang Marshall voelde zich in de tiebreaker genoodzaakt voor double te fluiten nadat een serve van Yelyco-aanvalster Chavelli Wip moeilijk in te schatten was. De stand was toen 14-13 voor de gele vogels."Mijn speelsters waren bang om te verliezen", meende Yelyco-coach Verdy Getrouw. "Ik voelde de energie niet dat ze het wilden."

Collega Victor Lesperans van de winnende partij was blij met het resultaat. "Dit was een wedstrijd om te zien of we een vijfsetter aankunnen. We hebben nu gezien waar het knijpt." Na de partij bleef zijn pupil Shanice Piqué op het veld liggen. Zij bleek met hyperventilatie te kampen. "Het had ook te maken met vermoeidheid", aldus Lesperans over het geval van Piqué.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina