Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS: heffingen buitenlands staal over twee weken

Trump voert heffingen op buitenlands staal over twee weken in

08/03/2018 22:41

Trump voert heffingen op buitenlands staal over twee weken in

Foto: AFP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump wil de invoerheffingen op buitenlands staal en aluminium over vijftien dagen laten ingaan. Mexico en Canada zijn als belangrijke handelspartners van de VS uitgesloten van de nieuwe regels. Hij heeft hiertoe donderdag een decreet getekend.

De VS staat open voor onderhandelingen met landen die graag nieuwe, exclusieve afspraken met het land willen maken. Het gaat om 20 procent op ingevoerd staal en 10 procent op aluminium. De president zegt met de maatregel een "aanval op ons land" te willen bestrijden. "Veel landen zijn als het om handel gaat oneerlijk tegen de VS", aldus de president. "Zelfs onze zogenaamde bondgenoten."

De importtarieven gelden niet voor buurlanden Canada en Mexico, heeft Trump gezegd. Met die landen is de VS momenteel in onderhandeling over een herziening van het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA. Ook zouden de banden met de buurlanden erg belangrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen. Vandaar dat zij meteen een uitzondering krijgen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina