Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula overleeft zonder subsidie

Stibula overleeft zonder subsidie

08/03/2018 08:08 - Jason Pinas

Stibula overleeft zonder subsidie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Stibula blijft natuurlijk onze zorg, maar met onze vrijwilligers lukt het nog”, zegt een optimistische Wilgo Koster, centrumcoördinator van de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) aan de Ware Tijd. De organisatie werkt al langer dan vijftig jaar in de wijk Latour en heeft sinds de oprichting veel bereikt voor alle lagen van bewoners in de wijk. Maar ook Stibula heeft te maken met de slechte economische situatie in het land. Toch laat ze het hoofd niet hangen.

De stichting zit al geruime tijd krap bij kas, maar het voortbestaan is gegarandeerd, zegt Koster. Hij stelt dat de activiteiten minder zijn geworden. De stichting probeert al geruime tijd met alles wat zij in huis heeft, activiteiten op gang te houden. Reguliere zaken zoals voetbal, basketbal en dammen gaan ondanks alles gewoon door. Stibula krijgt volgens Koster nog onvoldoende ondersteuning van de overheid. Hoewel sommige projecten wel worden gefinancierd, vindt hij dat de ondersteuning vanuit met name het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, beter kan. "Ik heb mij laten vertellen dat men wel bezig is ermee."

Als de motor achter Stibula begrijpt Koster dat niet iedereen tevreden is over het feit dat men nu moet betalen voor gebruik van de faciliteiten van de stichting. Hij benadrukt echter dat de periode van gratis dingen doen voorbij is. "We willen door blijven draaien en hebben daarom een model ontwikkeld, om zelf aan geld te komen." Daarmee, kunnen de belangrijkste zaken zoals licht, water en internet betaald worden. Ook kleine reparaties en de bewaking worden uit eigen middelen betaald. Een deel van het personeel staat op de betaalrol van de overheid.

Koster benadrukt dat Stibula nooit subsidie heeft ontvangen van de overheid. Los van enkele projecten die worden gefinancierd, moet de stichting haar eigen boontjes doppen. "We moeten eigenlijk op de begroting komen van een ministerie, omdat we dingen doen die de overheid zou moeten doen." Op dit moment zijn er gesprekken gaande tussen de regering en Stibula. Indien de overheid instemt met voorstellen van de buurtorganisatie, ziet Koster de toekomst met optimisme tegemoet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina