Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Huisartsen stil over maatregel Assuria

Huisartsen stil over maatregel Assuria

08/03/2018 21:33 - Aidy Pinas

Huisartsen stil over maatregel Assuria

 

PARAMARIBO - Huisartsen hebben nog niet geklaagd over de maatregel van verzekeraar Assuria om maximaal vierhonderd van haar verzekerden per voltijdse praktiserende arts toe te kennen. Het bestaande patiëntenbestand blijft, maar nieuwe inschrijvingen zullen worden geweigerd. Volgens de verzekeraar biedt de maatregel nieuwe artsen de mogelijkheid een patiëntenbestand op te bouwen.

Zo kan de zorg beter gespreid worden en zouden de zorgkosten dalen omdat de maatregel volgens Assuria niet-noodzakelijke verwijzingen naar een specialist voorkomt. De maatregel is per 1 februari van kracht. Assuria-directeur Anand Achaibersing vindt dat artsen voldoende tijd moeten besteden aan hun cliënten. Daarom moeten ze zich dus houden aan de internationale norm van maximaal 2.200 cliënten per huisarts.

In de praktijk blijkt dat sommige huisartsen twee tot drie maal dit aantal inschrijven. Het gevolg is dat cliënten weinig aandacht krijgen en er onnodige verwijzingen plaatsvinden. "Men schrijft snel een recept voor of verwijst naar de specialist, omdat de wachtkamer vol zit met mensen die geholpen moeten worden. Wij hebben dus gezegd dat we standaarden gaan hanteren."

Achaibersing weet dat niet alle huisartsen hiermee blij zullen zijn. "Toch heb ik niet gehoord dat men erg boos is. Ik denk dat men de standaarden ook kent." Assuria heeft de artsen eind januari per brief op de hoogte gesteld van de nieuwe maatregel. De directeur denkt dat de artsen niet hebben geklaagd omdat ze zich bewust zijn van het doel dat de verzekeringsmaatschappij beoogt. Er komt nog een gesprek met de Vereniging van Medici in Suriname.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina