Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘DiaBetre’ start campagne op Wereld Nierendag

Diabetescentrum ‘DiaBetre’ start campagne op Wereld Nierendag

08/03/2018 16:15 - Van onze redactie

Diabetescentrum ‘DiaBetre’ start campagne op Wereld Nierendag

Foto: Facebook / DiaBetre  

PARAMARIBO - Op Wereld Nierendag, 8 maart, start het dialysecentrum DiaBetre met een campagne om de forse toename van dialysepatiënten te stuiten. De eerste activiteit is op zondag 11 maart; dan kunnen diabeten op de Wellnessmarkt in Clevia Park deelnemen aan een workshop over voeding en diabetes.

Tussen 2012 en 2017 is het aantal dialysepatiënten bijna verdubbeld van ongeveer 400 naar 761. Er moet verandering  komen in de zorgwekkende groei van het aantal dialysepatienten, stelt DiaBetre in een persbericht. Diabeten met een slecht gereguleerde bloedsuiker lopen kans op ernstige complicaties en belanden uiteindelijk in de dialyse. 

Vanaf de launch van de campagne tot en met 9 augustus zal de prijs van Moderne Insuline (MI) gelijkgesteld zijn aan de huidige (HI). Uit onderzoek is gebleken dat MI effectiever is voor diabetespatiënten dan de HI, die nu nog veel gebruikt wordt in Suriname.

Vanaf augustus zal de prijs van MI 40 procent lager liggen dan de huidige prijs. Daardoor zal de medicatie voor grotere groepen diabetespatiënten bereikbaar zijn. Dat zorgt niet alleen voor een enorme kostenbesparing, maar heeft ook grote invloed op de kwaliteit van leven voor de patiënt. MI kan diabetespatienten drie jaar langer uit de dialyse houden, wat een besparing is van minstens SRD 238.000 per jaar. MI zorgt voor onder andere verbeterde bloedglucosewaarden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen