Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vergeetachtige verdachte herroept verklaring

Vergeetachtige verdachte herroept verklaring

07/03/2018 07:19 - Van onze redactie

Vergeetachtige verdachte herroept verklaring

 

PARAMARIBO - “Als ik niet snel was, stond ik vandaag niet hier. Ik heb ze goed gezien. Zij hebben me beroofd.” Dit zei het slachtoffer van een roofoverval aan de Wichersstraat in de wijk Combé op Onafhankelijkheidsdag, dinsdag aan rechter Rewita Chatterpal. Hij getuigde tegen twee mannen: Aniel B. (27) en Mahindra P.(21).

Hij weet zeker dat zij de daders zijn. Het slachtoffer verklaarde dat hij naar de winkel ging, toen hij is aangevallen door de twee mannen. Het duo zou hem de keel hebben willen doorsnijden met een houwer, maar door hevig verzet en door weg te rennen heeft hij dit weten te voorkomen. De beroofde is wel zijn tas en mobiele telefoon kwijtgeraakt aan de overvallers. De verdachten zijn kort daarna aangehouden. Aniel B. is daarbij geraakt door een politiekogel.

De verdachten blijven de beschuldiging ontkennen. Opmerkelijk is dat Aniel tijdens de eerste zitting wel heeft toegegeven dat hij de beroving heeft gepleegd, maar dinsdag is hij teruggekomen op die verklaring. Op vragen van de rechter zei hij dat hij door letsel aan zijn hoofd, vaak vergeet. Hij kon zich ook niet herinneren waarom de politie op hem heeft geschoten. De kantonrechter besloot de zaak uit te stellen naar 20 maart.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina