Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten scheldend uit rechtszaal na strafeis

Verdachten scheldend uit rechtszaal na strafeis

07/03/2018 03:17 - Van onze redactie

Verdachten scheldend uit rechtszaal na strafeis

 

PARAMARIBO - Woedend liepen zes verdachten, onder het uiten van krachttermen, vanuit de beklaagdenbank naar de arrestantenruimte om later teruggebracht te worden naar de cel waar ze hun voorarrest doorbrengen. Vrijwel iedereen in de rechtszaal keek geschrokken toen een van de verdachten, hard tegen de wand met zijn vuist sloeg. “Zomaar den skowtu disi wani meki mi koti strafu jongu”, riep hij, politieagenten probeerden hem tot bedaren te brengen.

Het gedrag van Roché E., Runaldo S., Patrick M., Edgar H., Hendrik B. en Ernesto D. was duidelijk een uiting van hun onvrede tegen de eis van zes jaar onder aftrek van voorarrest. Officier van justitie Nirmala Maikoe vindt deze straf gepast voor twee inbraken die het zestal, opgedeeld in twee groepen, had gepleegd. De slachtoffers zijn daarbij hardhandig aangepakt. Beide inbraken zijn gepleegd op 27 januari vorig jaar. Tijdens hun afzonderlijke operaties hadden de twee groepen nauw telefonisch contact met elkaar.

De openbare aanklager zei dat deze feiten niet licht opgevat moeten worden, omdat de slachtoffers niet alleen materiële schade hebben opgelopen en er ook psychisch onder lijden. Vandaar dat ze niet mild is geweest in haar strafeis. Het verzoek van de advocaten Georgette Leter en Krish Bhoendie om hun cliënten voorlopig in vrijheid te stellen, is afgewezen door kantonrechter Ingrid Lachitjaran. De advocaten komen op 19 maart aan het woord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina