Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Survam handelt niet tegen de wet’

‘Survam handelt niet tegen de wet’

07/03/2018 10:27 - Aidy Pinas-Agodeba

‘Survam handelt niet tegen de wet’

 

PARAMARIBO - Cliënten verplichten om zich voor minimaal een jaar te laten verzekeren, is niet in strijd met de wet. Nergens in de wet is opgenomen wat de betaaltermijn is. Dit zegt de voorzitter van de assuradeurorganisatie Survam, Armand Achaibersing. “De wet heeft de maandpremie bepaald, maar niet de betaaltermijn. Dat is simpel omdat je bij wijze van spreken ook een verzekering van zes of zeven maanden kan afsluiten”, onderstreept hij.

De organisatievoorzitter hoopt dat hiermee duidelijk is dat de verzekeringsmaatschappijen niet tegen de wet handelen. "Want er wordt hier en daar geroepen dat het niet mag, maar niemand kan aangeven waar in de wet dat staat. De Zorgraad heeft ook niet gezegd dat deze maatregel niet mag of kan." De assuradeurs willen met deze maatregel voorkomen dat ze grote verliezen lijden.

Achaibersing zegt dat iemand die zich voor een maand verzekert de maatschappij veel kost, omdat in de wet is opgenomen dat een dergelijke cliënt twee tot drie maanden verder verzekerd moet worden. "Je hebt dus een paar honderd Surinaamse dollars (SRD) ontvangen en je dekt duizenden SRD's aan zorgkosten voor de persoon." Hij merkt op dat er ook personen zijn die hun zaken netjes afhandelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina