Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noersalim tevreden over verloop Wereldgebedsdag

Noersalim tevreden over verloop Wereldgebedsdag

07/03/2018 17:45

Enkele ministers tijdens de herdenkingsdienst die in verband met Wereldgebedsdag werd gehouden in de Kathedrale Baseliek.

Enkele ministers tijdens de herdenkingsdienst die in verband met Wereldgebedsdag werd gehouden in de Kathedrale Baseliek. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken blikt tevreden terug op de herdenkingsdienst tijdens Wereldgebedsdag die hij samen met andere hoogwaardigheidsbekleders heeft bijgewoond. Suriname is dit jaar als themaland gekozen en meer dan 170 landen hebben op 2 maart voor het land gebeden. Het thema voor dit jaar was 'Geheel Gods schepping is zeer goed' en had betrekking op het milieu, meldt het NII woensdag in een persbericht.

"Behalve voor de Surinaamse natie is er op deze dag gebeden voor het milieu. In tegenstelling tot de meeste landen in de wereld is Suriname gelukkigerwijs wat milieuverontreiniging betreft nog het minst aangetast." Het land is het groenste land ter wereld. "Wij als regering staan daarom pal hierachter en vinden dat we niet alleen moeten bidden, maar dat we ook de handen uit de mouwen moeten steken om onze omgeving en ons milieu schoon te houden", zegt minister Noersalim.

De bewindsman pleit voor het bewaren van de rust die Suriname tot nu toe kent, waarbij de verschillende religiën in alle vrijheid worden beleefd en de mensen vredig naast elkaar leven, dwars door alle etnische verschillen. "Aangezien we in de rest van de wereld juist zien dat deze verschillen voor heel wat spanningen zorgen, mogen wij de Almachtige danken dat het in Suriname heel rustig is", aldus de minister.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina