Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Landelijke staking OBS duurt voort

Landelijke staking OBS duurt voort

07/03/2018 08:34 - Gilliamo Orban

Landelijke staking OBS duurt voort

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De staking van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) gaat haar derde dag in. De transporteurs eisen naast hun reguliere betaling, ook een tariefverhoging. Het gaat om bus- en boothouders die werken voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) die onder anderen sociaalzwakkeren vervoeren. Daarnaast zijn vooral scholieren in de verre districten afhankelijk van deze schoolvervoerders, bus- en boothouders.

Rinette Aside uit Mariënburg gaat dagelijks met de staatsbus van het veerplein Meerzorg naar de Heiligenweg en terug. "Ik heb maandag de oversteek gedaan met de boot en de rivier was toen rustig, maar nu is het water onstuimig. Ik heb daarom een belkaart gekocht om mijn man te bellen om me te komen halen. Ik kan niet zwemmen." Aside heeft twee kinderen op de middelbare school te Tamanredjo. "Tijdens de staking van de bussen wordt met hen geen rekening gehouden. De repetities gaan gewoon door", zegt ze.

Ook Carla Lugard die dagelijks met de staatsbus reist, voelt zich gedupeerd. "Ik woon te Tout Lui Faut en er rijden geen particuliere bussen daarnaartoe. Ik ben helemaal afhankelijk van de staatsbus." Toch wacht ze op een particuliere bus die bereid is om mensen van Tout Lui Faut te vervoeren. "Als die er niet was, moest ik een PL-bus (Paramaribo-Lelydorp… red.) pakken en op de hoek bij de hoofdweg een taxi nemen." Lugart moet hierdoor meer uitgeven aan vervoer dan ze normaal dagelijks doet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina