Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buza-minister Ecuador op bezoek bij Bouterse

Buza-minister Ecuador op bezoek bij Bouterse

07/03/2018 05:21

Van links naar rechts: Minister Yldiz Pollack-Beighle, president Desi Bouterse en de minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador, Maria Fernanda Espinosa,

Van links naar rechts: Minister Yldiz Pollack-Beighle, president Desi Bouterse en de minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador, Maria Fernanda Espinosa, Foto: NII  

PARAMARIBO - De minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador, Maria Fernanda Espinosa, heeft dinsdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desi Bouterse. De Surinaamse collega van Espinosa, Yldiz Pollack-Beighle, was eveneens aanwezig tijdens de ontmoeting in het presidentieel paleis. Milieu en landbouw waren de belangrijkste onderwerpen van gesprek, meldt het NII.

Ook is er gesproken over de noodzaak om blijvend samen te werken in de verschillende regionale organisaties waarin Suriname en Ecuador zitten. "Suriname en Ecuador onderhouden een jarenlange bilaterale relatie die goed te noemen is. We hebben een aantal overeenkomsten getekend en geloven dat wij in de toekomst hiervan de vruchten zullen plukken", beklemtoonde Pollack-Beighle na afloop van het bezoek.

De Ecuadoraanse minister benadrukte de unieke rol die Suriname als lid van de Caricom, Celac en andere organisaties, zei de bewindsvrouw. Aan de orde kwam ook de kandidatuur van Espinosa voor het voorzitterschap van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. "Vanwege onze betrokkenheid, onze bilaterale relaties en het feit dat wij een brugfunctie innemen, is ons gevraagd deze kandidatuur te ondersteunen. Dat zullen we ook zeker doen, omdat wij geloven in de idealen die de minister geprojecteerd heeft", aldus Pollack-Beighle.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina