Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alba veroordeelt ‘agressie’ tegen Venezuela

Alba veroordeelt ‘agressie’ tegen Venezuela

07/03/2018 00:02 - Ivan Cairo

Alba veroordeelt ‘agressie’ tegen Venezuela

 

PARAMARIBO - Regeringsleiders van de Bolivariaanse Alliantie van Volkeren van Onze Amerika’s (Alba) hebben maandag de door de Verenigde Staten (VS) geleide buitenlandse ‘agressie’ tegen Venezuela scherp veroordeeld. Leiders van een aantal Latijns-Amerikaanse en Caribische landen of hun vertegenwoordigers kwamen in de Venezolaanse hoofdstad Caracas bijeen in het Miraflores-paleis tijdens de vijftiende Alba-top.

Suriname werd vertegenwoordigd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. De vergadering viel samen met de herdenking van de voormalige Venezolaanse president en Alba-oprichter Hugo Chávez die op 5 maart 2013, precies vijf jaar eerder, overleed. De Cubaanse president Raúl Castro zei dat de dreiging tegen Venezuela ook een bedreiging inhoudt voor de vrede in de regio. Hij voerde aan dat zijn land vierkant staat achter de 'Bolivariaanse revolutie van de publiek-militaire beweging' onder leiding van de Venezolaanse president Nicolás Maduro.

Sinds Chávez in 1999 aan de macht kwam, doet de VS er volgens Castro alles aan om Venezuela, een land met enorme natuurlijke hulpbronnen, te onderdrukken. De Cubaanse leider voerde aan dat het Venezolaanse volk in staat is zijn problemen zelf op te lossen. Het land gaat momenteel door een diepe economische recessie en politieke crisis waarbij de oppositie zwaar wordt beperkt door de regering. In mei is er een vervroegde presidentsverkiezing.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina