Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Douanier 395 kilo cocaïne blijft in voorarrest

Douanier 395 kilo cocaïne blijft in voorarrest

26/02/2018 03:27 - Van onze redactie

Douanier in zaak 395 kilo cocaïne staat terecht

 

PARAMARIBO - De rechter heeft geweigerd om een douanier die verdacht wordt van betrokkenheid bij een poging tot smokkel van 395 kilo cocaïne voorlopig in vrijheid te stellen. Advocaat Chandra Algoe had erom gevraagd, omdat zij vindt dat haar cliënt onschuldig is.

De man werd enkele dagen na de drugsvangst in oktober aangehouden omdat hij mogelijk veel afweet van de herkomst van de drugs. Er werd in die periode ook een burger aangehouden van wie niet bekend is of hij nog vastzit. De verdachten mochten geen bezoek krijgen, omdat het onderzoek niet beïnvloed mocht worden.

De voorzitter van de douanebond, Joyce de Vlugt, vertelde eerder in gesprek met de redactie dat de wijze waarop haar collega in verzekering gesteld is niet rechtmatig is, maar officieel weet ze niet waarvoor hij is opgepakt. Ook het hoofd van de douane, Iwan Wekker, betreurde de wijze van aanhouding.

Politie-commissaris Guno Roosenhoff zegt dat de politie niet in de publiciteit treedt, omdat de zaak bij de rechter is. Volgens de wet moet de politie het diensthoofd schriftelijk op de hoogte stellen van de mogelijkee betrokkenheid van een medewerkers bij een strafbaar feit. De douanier zit nu meer dan drie maanden in voorarrest. De zaak wordt verder behandeld in maart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen