Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse decoreert ‘bijzondere manschappen'

Bouterse decoreert ‘bijzondere manschappen'

24/02/2018 00:02 - Merredith Bruce

Manschappen die zich hebben ingezet voor de 'bevrijding en vernieuwing' zijn vrijdag gedecoreerd.

Manschappen die zich hebben ingezet voor de 'bevrijding en vernieuwing' zijn vrijdag gedecoreerd. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - “Als je ervan uitgaat dat je je leven voor land en volk op het spel hebt gezet en er levend uit bent gekomen dan doet dit je wel wat ja. Anderen zijn er niet levend vanaf gekomen en sommigen zijn voor het leven gehandicapt.” Dit zei Glenn Fernand die vrijdag samen met zeven anderen is gedecoreerd door president Desi Bouterse. Het gaat om manschappen van de ME, Mobiele Eenheid (ordehandhaving) en de toenmalige Politie Ondersteuningsgroep die een belangrijke rol hebben gespeeld in de jaren negentig tijdens de Binnenlandse Oorlog.

Fernand raakte ontroerd toen hij de versierselen voor de onderscheiding als Officier in de Ere Orde van de Palm kreeg opgespeld. De tranen liepen hem over de wangen. Bouterse heeft ervoor gekozen om de volgens hem "bijzondere manschappen" aan de vooravond van de Dag der Bevrijding en Vernieuwing voor het voetlicht te plaatsen, omdat hij van mening is dat de groep zich "bevrijdend en vernieuwend" heeft ingezet. Bouterse noemt de revo-periode "bijzonder" in de geschiedenis van Suriname omdat het volgens hem een belangrijke factor is geweest van het "te bewandelen pad naar volwassenheid en ontwikkeling".

De president wil de groep als voorbeeld stellen voor andere landgenoten. "Mensen zoals u bewijzen dat een constructieve benadering van verschillende opvattingen en meningen altijd mogelijk is zonder dat naastenliefde wordt aangetast." Hij heeft hen opgeroepen om hun benadering voort te zetten. "Overtuig anderen ervan dat deze benadering vooropgesteld moet worden en altijd bevrijdend en vernieuwend moet werken voor de natie."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina