Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma stapt op

Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma stapt op

14/02/2018 20:09

Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma stapt op

Foto: AP  

JOHANNESBURG - De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma stapt op. Dat heeft hij bekendgemaakt in een persconferentie. "Ik ben gedwongen om op te stappen, omdat het ANC anders een motie van wantrouwen zou indienen tegen mij", aldus Zuma.

Hij zei trots te zijn dat hij deel uitmaakt van het ANC. "Ik sta voor eeuwig in de schuld bij deze partij. Het is een geweldige beweging en ik heb respect voor alle leden. Ik heb ANC mijn hele leven gediend en dat blijf ik doen."

De druk op de 75-jarige Zuma om op te stappen nam de laatste weken toe. Hij ligt onder vuur sinds bekend is geworden dat hij 12 miljoen euro aan overheidsgeld heeft gebruikt om zijn huis op te knappen. Dinsdag verzocht de partij van Zuma, het ANC, hem nog om op te stappen. Daar ging een vergadering van de partijtop van dertien uur aan vooraf.

De partij verwachtte al dat hij op zou stappen. Cyril Ramaphosa, partijleider en vice-president, volgt Zuma op. In januari werd hij al verkozen tot partijleider van het ANC. Woensdagmiddag liet Zuma nog weten niet af te treden. Hij vond het verzoek van het ANC "oneerlijk". NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina