Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Steun burgerij belangrijk bij milieu- en bouwtoezicht

Steun burgerij belangrijk bij aangescherpt milieu- en bouwtoezicht

14/02/2018 08:31 - Merredith Bruce

De voertuigen voor de werkgroep van de bouw- en milieupolitie zijn voorzien van herkenbare tekens en een logo.

De voertuigen voor de werkgroep van de bouw- en milieupolitie zijn voorzien van herkenbare tekens en een logo. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Ondersteuning vanuit de burgerij is belangrijk om effectief toezicht te houden op naleving van bouw- en milieuregels. Om dat toezicht te verbeteren, is op 5 februari een werkgroep ingesteld met vertegenwoordigers van de bouw- en milieupolitie. Veldwerkers zullen samen optrekken en strengere controles uitvoeren op overtreders van de bouwwet en vervuilers van het milieu.

Howard Hoogvliets, onderhoofd Milieupolitie, zegt dat het bij dit laatste onder meer gaat om autowrakken op bermen, zwerfvuil, illegale vuilstortplaatsen en percelen die onder hoog wied staan. "Het is de werkgroep menens om deze zaken strenger aan te pakken", zei hij dinsdag op een informatiebijeenkomst.

Er komt een speciale klachtentelefoon, maar het zal ook mogelijk worden om via de app beeldmateriaal op te sturen. Klachten kunnen nu al via de vaste telefoonnummers van de afdelingen worden doorgegeven. "De mensen zijn onze ogen en oren in het veld", zegt voorlichter Raoel Sweedo van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C).

Leden van de werkgroep rijden in herkenbare voertuigen met daarop het opschrift 'Bouwpolitie' of 'Milieupolitie'. Adjai Kisoen van de afdeling Bouwpolitie zegt dat de twee afdelingen elkaar aanvullen. Hij noemt het idee voor een werkgroep handig om (administratieve) vertragingen in de afhandeling van klachten tegen te gaan.

Overtreders krijgen voorlopig nog een waarschuwing of aanmaning. In een later stadium zullen boetes worden opgelegd. Die moeten deze week vastgesteld en goedgekeurd worden. De afdeling Milieupolitie beschikt nu over zeventien veldwerkers, van wie vier in Paramaribo. Hoogvliets zegt dat dit aantal bij lange na niet voldoende is om optimaal te kunnen werken. Minister Jerry Miranda van OWT en C weet van de onderbezetting.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina