Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

14/02/2018 17:47

Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

 

AMSTERDAM - Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) werd in 2017 wereldwijd geconfronteerd met 24 gevallen van seksueel misbruik of ongewenst seksueel gedrag binnen de eigen organisatie. Dat heeft de medische hulporganisatie vandaag bekendgemaakt.

De Nederlandse tak van AzG, waaronder ook Duitsland, Engeland en Canada vallen, is actief in 25 landen en heeft zo'n 10.000 medewerkers. Van de 24 gevallen van seksueel wangedrag vallen er zeven onder deze afdeling, zo laat AzG Nederland weten. Wereldwijd telt de niet-gouvernementele organisatie, die ongeveer 80 landen actief is, meer dan 40.000 vaste medewerkers.

De cijfers komen er op een moment dat de humanitaire sector wordt opgeschrikt door onthullingen over het seksueel misbruik dat gepleegd werd door medewerkers van de hulporganisatie Oxfam. The Charity Commission, de Britse instelling die toeziet op liefdadigheidsinstellingen, heeft een onderzoek opgestart naar de manier waarop Oxfam in 2011 het seksschandaal in Haïti heeft aangepakt. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina